Hamilton: “Alles gegeven om Bottas onder druk te zetten”

26 november 2017 — Lewis Hamilton moest op het Yas Marina Circuit tevreden zijn met de tweede plaats, achter teamgenoot Valtteri Bottas. De Brit zette zijn Finse teamgenoot naar verluidt zo veel mogelijk onder druk, al was dat dus niet voldoende voor de overwinning.


Ondanks de druk die Hamilton uitoefende op Bottas kwam de overwinning van de Fin nooit echt in gevaar. Hamilton zette immers geen enkele inhaalpoging in op Bottas, die voor het grootste deel van de race een kleine voorsprong had op zijn Britse teamgenoot.

“Hij deed het geweldig vandaag om mij af te houden, het was een geweldige race,” zei Hamilton na afloop. “Ik heb iedere ronde alles gegeven. Het is erg moeilijk om hier in te halen. Eenmaal je in de laatste sector zit ondervind je wat problemen. Ik gaf alles en ik wil het team zowel hier als in de fabriek bedanken.”

“Het is echt ongelooflijk wat ze voor ons dit jaar gedaan hebben en het was een eer om voor hen te mogen racen. Het is ook geweldig om hier zoveel steun te krijgen. Ik wil iedereen daarvoor bedanken en ik kijk er naar uit om volgend jaar even sterk te presteren.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België