logo
 

Hamilton: “Alles verliep goed maar pas in Barcelona weten we meer”

14 februari 2020 — Lewis Hamilton blikt tevreden terug op zijn eerste run met de Mercedes W11 op het circuit van Silverstone. De Brit geeft echter toe dat die run maar weinig zegt en dat Mercedes pas in Barcelona zal weten waar het staat.

“Ik kom net terug van de eerste run op de baan. Ik doe dit al zo lang, enorm lang, maar iedere keer dat je voor het eerst in een nieuwe wagen stapt is de opwinding minstens even groot, misschien zelfs groter,” zei Hamilton nadat hij voor het eerst met de Mercedes W11 op het circuit van Silverstone had gereden.

“De wagen voelde geweldig. Er is duidelijk enorm veel werk in deze wagen gekropen en je bent maar één van twee rijders die er mee mogen rijden.”

Tijdens zo’n eerste run is het als rijder vooral nakijken of je je comfortabel voelt in de wagen en of alle basisfunctionaliteiten goed werken.

“Je probeert op alle details rondom je te letten, de zitpositie en het gevoel dat je aan het stuur krijgt, de balans in de wagen.”

“Het is echter niet eenvoudig wanneer het circuit er niet perfect bij ligt. Alles verliep echter zeer vlot maar we zullen pas tijdens het testen weten hoe goed de wagen is en hoeveel hij beter is dan de vorige wagen.”

“Het voelde echter niet als een groot verschil met Abu Dhabi aan en dat betekent dat we een goede start hebben,” besloot Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België