logo
 

Hamilton: “Alonso had meer titels kunnen winnen”

02 november 2018 — Kersvers wereldkampioen Lewis Hamilton denkt dat Fernando Alonso meer titels op zijn palmares had kunnen schrijven indien hij ook de juiste keuzes gemaakt had buiten de cockpit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Het zou een understatement zijn te stellen dat Hamilton en Alonso gedurende hun periode als teamgenoten bij McLaren niet de beste vrienden waren. Hun relatie geraakte dusdanig verzuurd gedurende het seizoen 2007 dat derde hond Kimi Raikkonen met de wereldtitel aan de haal ging.

“Debuteren in een topteam, en moeten presteren tegen een teamgenoot die op dat moment zich ongeveer op dezelfde plaats bevindt als ik nu, was een enorme opdracht,” aldus Hamilton bij BBC Sport.

Alonso en Hamilton zijn door de jaren heen nooit beste vrienden geworden maar zelfs Alonso kan er niet omheen dat de Brit enorm getalenteerd is.

“Hij is een toprijder en ik denk dat hij daar blij mee moet zijn,” aldus Alonso. “Het is ook nog helemaal niet gedaan, volgend jaar staat hij weer als favoriet aan de start. Dat is een goede zaak.”

Sinds hun periode als teamgenoten slaagde Hamilton erin om vijf wereldtitel binnen te halen terwijl Alonso’s teller nog steeds op twee staat. Volgens Hamilton heeft dat echter alles te maken met de beslissingen die Alonso nam buiten de cockpit en niet met het talent van de Spanjaard.

“Ik ben er zeker van dat hij meer titels had kunnen behalen,” aldus Hamilton bij ‘Auto, Motor und Sport.’ “Het is ook niet zo dat hij geen kans gehad heeft.”

“Het komt erop aan om ook buiten de cockpit de juiste beslissingen te nemen. Wanneer je zoals hij denkt dat je de rijdersmarkt controleert mag je ook niet verbaasd zijn dat je op het einde van de rit met lege handen achterblijft. Seb en ik waren ook nog op de markt,” aldus Hamilton.

Hamilton vindt niet dat het teleurstellende einde van de carrière van Alonso zijn nalatenschap voor de sport heeft aangetast.

“Hij is een geweldige rijder en ik denk niet dat zijn reputatie geleden heeft onder de laatste jaren. Iedereen weet wel wat hij betekend heeft voor de F1 en daarbuiten.”

Na het behalen van zijn vijfde wereldtitel vraagt iedereen zich af of Hamilton de zeven wereldtitels van Michael Schumacher kan evenaren of verbeteren. De Brit spreekt zich daar niet graag over uit en stelt dat zijn tijd in de Formule 1 ook niet onbeperkt zal zijn.

“Ik ben hier nog een paar jaar en ik hoop dat ik het minstens kan benaderen. ik heb nog dingen die ik nog wil verwezenlijken, nog zoveel doelen, nog zoveel dingen in het verschiet.”

“Ik heb het gevoel dat ik nog steeds rijd met hetzelfde vuur van toen ik acht jaar oud was en ik blijf doorgaan totdat uitgedoofd is. Op een bepaald punt zal mijn lichaam dat ook niet meer toelaten.”

“De manier waarop ik alles benaderd heb is dankbaar zijn voor datgene dat je hebt. Of ik nog kans heb om er meer te winnen, wie weet? Ik ga er alleszins alles aan doen,” besluit Hamilton. 

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België