Hamilton: “Als dat tijdens de race gebeurt dan wordt het een ijsbaan!”

25 oktober 2020 — Lewis Hamilton was na afloop van de kwalificatie zeer blijf dat hij de polepositie voor de GP van Portugal wist te veroveren. Hamilton is echter ook op zijn hoede en waarschuwt waartoe regen tijdens de race kan leiden.

Nadat Valtteri Bottas tot aan Q3 telkens iedere oefensessie en ieder kwalificatiegedeelte de snelste tijd liet noteren was het Hamilton die uiteindelijk de polepositie veroverde. Niet verwonderlijk dus dat Hamilton blij was.

Diezelfde Hamilton, die al bewezen heeft een goede regenrijder te zijn, is echter bevreesd voor wat er zal gebeuren indien de voorspelde regen tijdens de GP van Portugal er daadwerkelijk komt.

Het circuit van Portimao beschikt immers over een gloednieuwe asfaltlaag en die kan voor grote problemen zorgen wanneer de F1-piloten er in de regen op moeten rijden.

“Morgen zou het gaan regenen. Als dat gebeurt wordt het voor ons de moeilijkste dag voor ons allemaal,” vertelde Hamilton gisteren tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie.

“Winderig en nat, dan gaat het circuit onder die omstandigheden echt een ijsbaan worden . Ik denk dat we ons moeten voorbereiden op alle scenario’s.”

Hamilton verwacht echter ook geen makkelijke race onder droge omstandigheden.

“Ik denk dat het erg lastig zal worden tijdens de race, vooral omdat we op de hardere band starten. Gedurende meerdere ronden zal die niet goed presteren. Het begin van de race zal dan ook interessant worden. We zullen uiteraard wat snelheid verliezen tegenover Max en de andere jongens achter ons op softs.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België