“Hamilton als teamgenoot van Max Verstappen? Ik vroeg me af of hij gedronken had!”

26 september 2020 — Red Bull-teambaas Christian Horner heeft tijdens de persconferentie in Rusland gereageerd op de suggestie van Eddie Jordan dat Lewis Hamilton bij Red Bull de teamgenoot van Max Verstappen zou moeten worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Het was een uitspraak die bij menig F1-fan maar ook in de F1-paddock de wenkbrauwen deed fronsen. Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan die tegenover het Nederlandse ‘Ziggo Sport’ liet verstaan dat Lewis Hamilton weg moest gaan en de teamgenoot van Max Verstappen zou moeten worden.

Hamilton weg dus bij het dominante Mercedes om de strijd met Verstappen bij Red Bull aan te gaan, een zogenaamd ‘dream team’. Uiteraard werd hiernaar gevraagd tijdens de persconferentie van de teambazen in Sochi.

“Ik vroeg me eigenlijk af wat Eddie had gedronken,” vertelde Christian Horner op vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

“Kijk, vanuit het perspectief van de fans heeft hij absoluut gelijk. Ik heb echter niets van Lewis vernomen dus ik kan me alleen maar inbeelden dat hij blijft waar hij nu is.”

Volgens Horner is het dan ook aan Red Bull om er voor te zorgen dat Max Verstappen een competitieve wagen krijgt waarmee hij de strijd met Lewis Hamilton kan aangaan zodat de fans op die manier de strijd Hamilton-Verstappen te zien krijgen.

“Iedereen wil denk ik Verstappen en Hamilton direct tegen elkaar zien strijden. Hopelijk kunnen wij Max de middelen geven om dat mogelijk te maken, zeker tijdens de resterende races dit seizoen maar ook volgend jaar en de jaren daarna.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België