Hamilton: “Auto-ongeluk veroorzaakt door te wild feestgedrag”

13 november 2015 — Volgens Lewis Hamilton liggen te wild feestgedrag en te weinig slaap aan de basis van zijn auto-ongeluk in Monaco.


De Brit had maandagnacht met zijn auto een aanrijding in Monaco. Hamilton reed er met een Pagani Zonda, die op een waarde van zo’n 2,25 miljoen euro wordt geschat, tegen drie geparkeerde wagens.

“De heer Hamilton zijn voet glipte van de rem en de koppeling en zijn wagen raakte drie geparkeerde wagens. Hij legde een alcoholtest af maar die was negatief,” zie een woordvoerder van het ‘Palais de Justice’ in Monaco.

Tijdens een gesprek met Britse media heeft Hamilton toegegeven dat hij tijdens de week na de GP van Mexico stevig gefeest heeft en te weinig heeft geslapen. Daarin moet volgens Hamilton dan ook de oorzaak van de crash gezocht worden.

“De crash was het resultaat van stevig feesten en te weinig slaap gedurende anderhalve week. Ik voel me niet zo slecht als ik eruit zie,” aldus Hamilton. “Ik heb mezelf wat voorbijgelopen. Ik heb tegelijkertijd geprobeerd om stevig te blijven trainen en dat resulteerde in te weinig slaap. De voorbije twee dagen heb ik bijna gans de dag geslapen. Ik kan niet geloven hoeveel ik geslapen heb.”

Door de aanrijding, en de koorts die Hamilton had, reisde de Brit een dag later dan gepland af naar Brazilië. Ook tijdens de vlucht naar Brazilië heeft Hamilton zoveel mogelijk proberen bijslapen.

“Ik heb geslapen op de vlucht naar hier (Brazilië). Ik slaap meestal zo’n vier tot vijf uur maar wanneer je traint moet dat meer zijn. Ik ben over het algemeen een zeer energiek iemand. Tijdens de week na Mexico hebben we echter serieus gefeest en gedronken en dat heb ik echt gevoeld.”

Aan forfait geven voor de GP van Brazilië heeft Hamilton echter nooit gedacht.

“Ik heb het nooit overwogen om niet te komen. Ik heb zoiets nog nooit overwogen,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België