Hamilton baalt van gemiste pole

08 juni 2013 — Lewis Hamilton is er zeker van dat hij over de juiste snelheid beschikte om Sebastian Vettel te verslaan om de polepositie. image

De Brit miste de pole met amper acht honderdsten van een seconde, maar start morgen wel voor het eerst sinds vier races voor zijn teamgenoot Nico Rosberg. Door de pole van Vettel komt er ook een einde aan de reeks achtereenvolgende poles van Mercedes. Hamilton was naar eigen zeggen zijn tijd aan het verbeteren tijdens zijn laatste ronde, maar liet zich verrassen door de weersomstandigheden en ging te breed.

“Ik was iets meer dan een halve seconde sneller tijdens mijn laatste run, maar ging dan te breed. Ik weet niet of ik het had gehaald, maar ik moest toch zeker een tiende proberen te houden. Het is jammer dat we naast de pole grijpen, want het zat er zeker in, maar dat is de gang van zaken.”

Hamilton, die de GP van Canada al drie keer wist te winnen, vreest voor een moeilijke race.

“We zijn toch tevreden om op de eerste rij te mogen starten. Dat verhoogt onze kansen toch enigszins. De race wordt een moeilijke zaak, want Seb is opnieuw zeer snel en de Ferrari’s zijn altijd goed tijdens lange runs. Het zal wat van de omstandigheden afhangen, maar uiteindelijk ben ik degene die het moet doen. Ik rij hier heel graag. Het publiek is altijd fantastisch, en ik hoop dat we hen morgen kunnen verwennen.” aldus Hamilton.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image