Hamilton: “Bandendruk was niet van belang bij mijn overwinning”

06 september 2015 — Lewis Hamilton zijn overwinning tijdens de GP van Italië kwam even ter discussie te staan, maar de Brit zelf nuanceert het belang van de bandendruk in zijn overwinning.


De stewards startten na de race een onderzoek omdat bij één van de banden van Hamilton vlak voor de start van de GP van Italië een te lage bandendruk werd vastgesteld. Beide Mercedes-bolides hadden een lagere bandendruk dan door de FIA en Pirelli voorgeschreven waardoor het lange tijd onzeker was of Hamilton zijn overwinning mocht behouden.

Uiteindelijk oordeelden de stewards dat Hamilton de zege mocht behouden (Lees: Stewards beslissen dat Hamilton zijn overwinning mag behouden). Hamilton zelf nuanceert alvast het belang van de bandenspanning in zijn overwinning.

Wanneer Hamilton gevraagd wordt naar het belang van een verschil van 0.3 PSI in de bandendruk dan antwoord Hamilton als volgt: “De Formule1 draait allemaal rond de limiet opzoeken. Iedere rijder en iedere wagen zit hier met heel wat dingen op de limiet.”

“Men rijdt op het absolute minimum, alles draait rond er zo dicht mogelijk bij zitten. Of het nu 20, 20.1 of 20.001 is. Dat is wat we doen, dat is waar de Formule 1 rond draait. En om welke reden dan ook vandaag was het 0.3, als het al zoveel was. Uiteindelijk had het geen effect op de wagen. Die kleine hoeveelheid betekent niets voor de band, daarvoor moet het verschil veel groter zijn. Een halve of een volledige PSI.”

“Ik ben er ook zeker van dat men dat kan bewijzen. Pirelli kan bewijzen dat dit geen enkel verschil maakt, zeker niet indien het bij slechts één band is. Indien het bij alle banden zou geweest zijn dan heb je misschien een punt. Het zou jammer geweest zijn, maar het was niet de reden waardoor we vandaag wonnen. We wonnen omdat we de snelste waren,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België