logo
 

Hamilton: “Batterijprobleem verstoorde mijn kwalificatie”

11 mei 2019 — Lewis Hamilton moest tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje zijn meerdere erkennen in teamgenoot Valtteri Bottas die de pole veroverde. Hamilton erkende dat Bottas gewoonweg sneller was, maar liet ook fijntjes weten dat hijzelf een probleem met de batterij van zijn wagen had.

Dit bericht bekijken op Instagram

@valtteribottas ߤ @lewishamilton! The battle continues… • #MercedesAMGF1 #MercedesAMG #F1 #PETRONASmotorsports #VB77 #LH44 #SpanishGP @petronasmotorsports

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Hamilton had naar eigen zeggen tijdens Q3 een probleem met het opladen van zijn batterijpakket, wat zijn prestaties beïnvloed zou hebben. Tegelijkertijd erkent Hamilton ook dat teamgenoot Bottas gewoonweg een heel sterke kwalificatie reed en het aan zichzelf te danken heeft dat hij op de pole staat.

“Mijn laatste rondjes in Q3 waren niet echt sterk en ik moest iets vroeger de baan op omdat ik met een redelijk lege batterij binnen reed,” aldus Hamilton.

“Ik moest voor al de anderen buiten rijden en uiteindelijk was het niet goed genoeg wat ik deed.”

“Het was oké maar het kon zeker en vast beter. Valtteri deed het geweldig, zeker in Q3. Ik moest dan ook aanvallen in Q3. Zo’n dingen gebeuren nu eenmaal.”

“Ik ben echter blij en trots voor het team en de upgrades die we naar hier hebben meegebracht lijken de kloof met Ferrari iets te vergroten.”

Het wordt nu vooral uitkijken naar de start van Bottas en Hamilton morgen. In Azerbeidzjan zette Hamilton bij de start meteen de aanval in op Bottas maar hij slaagde er niet in om Bottas te passeren. Ongetwijfeld zal Hamilton ook tijdens de GP van Spanje proberen om Bottas bij de start meteen onder druk te zetten.

“Ik zal alles geven. Het is geweldig voor het team om deze één-twee te hebben en hopelijk kunnen we dit resultaat ook omzetten tijdens de race, al zou ik uiteraard graag hebben dat we omgekeerd finishen,” besloot Hamilton.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België