logo
 

Hamilton bedankt Rosberg: “Hij is een echte gentleman”

01 juni 2016 — Lewis Hamilton heeft Nico Rosberg bedankt omdat hij hem heeft laten voorbijgaan tijdens de GP van Monaco.


Nico Rosberg kende tijdens de beginfase van de GP van Monaco problemen waardoor hij het tempo van Daniel Ricciardo niet kon volgen en teamgenoot Lewis Hamilton ophield.

Mercedes vroeg aan Rosberg om het tempo op te voeren en toen dat niet lukte liet Rosberg Hamilton passeren zodat zijn wk-rivaal kon gaan aanvallen in de hoop Ricciardo in te halen. Uiteindelijk kon Hamilton daardoor ook de GP van Monaco winnen.

“Tot dan wist ik niet juist wat er aan de hand was, ik dacht dat hij een probleem had,” blikt Hamilton terug op de beginfase van de GP van Monaco. “Uiteraard had hij een probleem. Ik vermoed dat hij een probleem had met de temperaturen, wat ik ook had. Ik kon echter de temperatuur in de remmen en de banden houden.”

“Toen ik achter Nico reed wist ik dat ik veel, veel sneller kon dan hem maar ik kon niets zien door de spray waarin ik reed. Ik besefte ook dat geen van ons beide de race zou winnen indien ik achter hem zou blijven vastzitten.  Zoals hij zei hebben we een overeenkomst waarbij we akkoord gaan om de andere rijder te laten passeren indien je niet voldoende kan pushen en niet snel genoeg bent waardoor je de andere zijn race zou ruïneren.”

Hamilton erkent dat er binnen Mercedes een regeling bestaat waarbij het teambelang primeert op het individuele belang.

“We hebben zo’n overeenkomst maar ik wist het niet tot jij het mij vertelde dus ik wil Nico graag bedankten omdat hij zo’n gentleman was,” besluit Hamilton.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België