Hamilton behaalt vijftigste polepositie

19 maart 2016 — Het nieuwe kwalificatiesysteem moest ervoor gaan zorgen dat we een spannendere strijd zouden zien om de polepositie. Niets was minder waar. Vijf minuten voor het einde van de kwalificatie was al bekend dat Lewis Hamilton de snelste tijd had gereden. Daarbij komt ook nog dat het opnieuw tussen Hamilton en Rosberg ging om de snelste tijd, dus het nieuwe systeem heeft in ieder geval in Australië zijn doel niet bereikt.


Lewis Hamilton liet het hele weekend al zijn snelheid zien door snelle tijden in de vrije trainingen neer te zetten en die snelheid zette hij ook verder in de kwalificatie. Op het einde van de kwalificatie was Lewis Hamilton vier tienden sneller dan zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg. De Brit moest lang wachten op zijn vijftigste polepositie, maar in Melbourne is het eindelijk zover voor de wereldkampioen.

Hamilton reed naar eigen zeggen een aantal ‘sexy’ rondjes waarin alles vlot verliep. “Eerst en vooral moet ik het team nog maar eens bedanken. Zij zijn in staat om voor het derde jaar op rij de lat nog hoger te leggen en dat heeft me gemotiveerd en geïnspireerd. Ik heb enorm genoten van deze kwalificatie. De afstelling van de auto was erg goed waardoor ik een aantal sexy ronden kon rijden. Het ging erg vlot en ik maakte geen fouten. Ik ben dan ook erg blij.”

De Brit weet wel dat er nog veel werk te doen is om als eerste over de finish te komen op zondag. “Vanavond moet er nog veel gebeuren. Daarbij denk ik vooral aan de verandering wat betreft de communicatie over de radio. Omdat er minder gezegd mag worden, moeten we beter studies doen voor aanvang van de race. Dat gaat dan over het onthouden van allerlei scenario’s en processen. Het team mag ons immers niet meer vertellen dat er een wijziging is in de strategie. Het is aan de rijders om te anticiperen en te gokken wat er gaat gebeuren. Ik zie het wel zitten. Ik hoop dat hierdoor er meer spektakel te zien zal zijn, maar dat betwijfel ik wel ten sterkste. We zullen het morgen zien.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België