Hamilton benieuwd naar nieuwe teamgenoot

03 december 2016 — De F1-wereld davert nog altijd na van de beslissing van kersvers wereldkampioen Nico Rosberg om met pensioen te gaan. Maar ondertussen zijn ze bij Mercedes duchtig op zoek naar een vervanger voor de Duitser.


Voor Lewis Hamilton maakt het niet zo veel uit wie zijn nieuwe teamgenoot wordt.

“Het maakt me niet uit wie ze kiezen”, vertelde Hamilton gisterenavond op het FIA-gala in Wenen. “Ik focus me gewoon op mezelf en hoop volgend jaar een beter seizoen te hebben.”

De drievoudige wereldkampioen hoeft zelfs niet betrokken te worden bij de selectie.

“Als ze het met mij erover willen hebben, dan kunnen ze met me komen praten”, zei de Brit hierover. “Er zijn goede en minder goede opties, dat zeker. Ik ben bereid om mee te helpen bij die analyse. Maar ik ben vooral benieuwd wie mijn teamgenoot wil worden. Ik heb respect voor degene die die uitdaging aan wil gaan.”

Toch liet Hamilton zich enkele namen ontvallen.

“Daniel Ricciardo en Max Verstappen waren dit jaar zeer constant. Zoiets is een voordeel met het oog op de constructeurstitel.”

Tot slot zei Hamilton ook nog dat hij de status van eerste rijder niet nodig heeft binnen het team.

“Het enige waar ik om vraag, is gelijke kansen. Zolang we een gelijke behandeling krijgen, maakt het me niet uit wie mijn teamgenoot is”, besloot de huidige vicewereldkampioen.

Geschreven door Mika Tuyaerts

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België