Hamilton beperkt de schade: “Het was een mooie race”

20 maart 2016 — Door een slechte start aan het begin van de race in Australië moest wereldkampioen een hele wedstrijd lang achtervolgen. Uiteindelijk wist de Brit de schade nog te beperken met een tweede plaats.


We zien het niet vaak gebeuren, Lewis Hamilton die een slechte start maakt. De Brit kwam niet goed weg van zijn eerste plaats en zakte terug tot de zevende plaats. De wereldkampioen wist op te schuiven tot de vijfde plaats, maar kwam dan achter Max Verstappen te zitten. Hamilton had alle moeite om Verstappen voorbij te gaan, maar de Mercedes kon de Toro Rosso niet voorbij. Hamilton moest het dan maar via een pitstop proberen.

Na de rode vlag kwam Hamilton opnieuw achter een Toro Rosso te zitten, dit keer van Carlos Sainz. Ook Sainz wist Hamilton achter zich te houden, maar de Spanjaard moest Hamilton voor laten wanneer hij zijn Toro Rosso de pitstraat in reed.

Op de mediumbanden wist Hamilton een hoog tempo vast te houden. Hij wist Sebastian Vettel voorbij te gaan, toen de Duitser te lang in de pitstraat stond door een trage pitstop. Daardoor behaalde Hamilton toch nog het podium op plaats twee. Hamilton wist de schade dus te beperken tot een verlies van zeven punten ten opzichte van Nico Rosberg die de race won.

“Het was een mooie race. Ik vond het uitdagend om van zover terug te komen. Het was best lastig. Daarnaast ben ik ook opgelucht dat iedereen gezond uit het ongeluk is gekomen”, waarmee Hamilton doelt op de crash van Fernando Alonso en Esteban Gutierrez.

“Na de rode vlag probeerde ik op de medium banden door het verkeer te komen. Ik ben best blij met het resultaat. Ik heb al slechtere races meegemaakt. Er staat nog een heel seizoen op ons te wachten, maar deze punten zijn al binnen.”

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België