Hamilton berust in tweede plaats: “Wat een ongelooflijk rondje van Valtteri!”

25 november 2017 — Lewis Hamilton moest tijdens de kwalificatie zijn meerdere erkennen in teamgenoot Valtteri Bottas. Tijdens zijn ultieme snelle ronde leek Hamilton nog onder de tijd van Bottas te gaan maar uiteindelijk was de Fin toch sneller.


“Wat een rondje! Hij kende een ongelooflijke kwalificatie,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Valtteri deed het uitzonderlijk goed en ik ben erg blij voor hem.”

“Het was de laatste kwalificatie van het seizoen en ik gaf echt alles. Het leek alsof ik wat snelheid verloren was toen ik aan de kwalificatie begon.”

Volgens Hamilton was hij tijdens de kwalificatie iets minder competitief dan tijdens de oefensessies daarvoor.

“Het was echt overal, overal verloor ik een klein beetje tijd. Ik was was na de eerste bocht ongeveer anderhalf tiende sneller maar verloor dat in bocht nummer vijf of zes.”

Over het algemeen is Hamilton echter zeer tevreden over het voorbije seizoen, zeker ook wat de kwalificaties betreft. De Brit veroverde dit seizoen maar liefst elf poleposities, waarmee hij meteen ook het absolute record van meeste poleposities ooit achter zijn naam heeft: 72 om precies te zijn.

“Wat de kwalificaties betreft was het echter een ongelooflijk jaar en eentje waarvan ik echt genoten heb,” blikt Hamilton terug op het voorbije seizoen. “Het is geweldig om hier zoveel Britse vlaggen en zoveel mensen te zien, dat apprecieer ik echt.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België