Hamilton bevestigt gridpenalty: “We moeten de motor in Spa of Monza vervangen”

01 augustus 2016 — Hamilton heeft het gerucht dat zijn motor binnenkort wordt vervangen bevestigd. De motorwissel zal plaatsvinden in Spa of Monza. Het zal zijn zesde krachtbron van het seizoen worden, maar waarschijnlijk zal hij ook direct zijn zevende inzetten.


Aan de wisseling van twee motoren zal echter wel een gridpenalty van minimaal twintig plaatsen vasthangen. Eerder dit seizoen werd Hamilton geconfronteerd met meerdere motorproblemen, daardoor heeft hij reeds de vijf toegestane krachtbronnen gebruikt.

“Ik heb geprobeerd om mijn motor voldoende te sparen in Hockenheim, maar of het genoeg zal zijn voor de volgende race is nog maar de vraag. We moeten hem echter in Monza of misschien zelfs al in Spa vervangen, binnenkort zijn ze gewoon op,” liet Hamilton weten.

“Hoewel ik het kampioenschap nu aan het leiden ben, is het net alsof ik nog steeds in de achtervolging zit. Het zal nog zwaar worden. Ik heb namelijk veel meer krachtbronnen gebruikt dan Nico. Ik sta dus eigenlijk nog steeds achter hem, terwijl ik het kampioenschap leid. In de tweede helft moet ik in ieder geval een keer helemaal vanachter starten, misschien zelfs meerdere keren,” besloot de Brit.

Geschreven door Anouck Jaspers

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België