Hamilton bezoekt MotoGP in Qatar en zal zelf ook nog in actie komen op twee wielen

06 maart 2019 — Lewis Hamilton zal volgend weekend de MotoGP in Qatar bijwonen en dat zal ongetwijfeld een motivatie zijn voor wanneer hij later dit jaar nog eens mag proeven van een test op twee wielen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alex Lowes (@alexlowes22) op

De vijfvoudige wereldkampioen Formule 1 heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij interesse heeft in motorfietsen. Daarvan getuigen zijn samenwerking met MV Agusta om de agressieve LH-modellen mee vorm te geven en vorig jaar mocht hij een Superbike van het fabrieksteam van Yamaha testen op het circuit van Jerez.

Toch liet hij weten dat hij helemaal geen plannen heeft om een overstap te maken naar de wereld van de tweewielers. Volgend weekend in Qatar wil hij met zijn ogen stelen met het oog op een volgende test later op het jaar.

“Ik ben altijd verliefd geweest op motorfietsen, ik kijk er echt naar uit,” liet de Brit vorige week in Barcelona optekenen.

“Ik ga niet de hele race bekijken, het intrigeert me om te gaan bekijken hoe de rijders werken. De verschillen tussen hun kwalificatie en de onze, de feedback die ze geven.”

“Ik zal dit weekend gebruiken om een beetje te leren maar stel je er niet te veel van voor. Ik ben te oud om MotoGP te gaan doen, ik heb niet meer de veerkracht zoals Marquez. Maar ik zal toch nog wat plezier maken later dit jaar.”

“Toen ik met de Superbike reed was ik niet in staat om volgas te gaan zoals de Superbike-rijders. Ik heb dus nog veel te leren.”

“Het is een heel andere manier van rijden dan een auto besturen maar ik ben er opgewonden over.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België