Hamilton: “Bottas als teamgenoot is veel leuker dan Rosberg”

14 juni 2017 — Lewis Hamilton is vol lof over zijn samenwerking met teamgenoot Valtteri Bottas. Volgens de Brit is er een veel betere dynamiek en verloopt de samenwerking met Bottas veel beter.


“Met Valtteri is het volledig anders,” vertelt Hamilton tegenover ‘Bild’. “Een dubbeloverwinning voelt beter met hem dan met Nico. Valtteri ondersteunt me enorm. Het is een compleet andere manier van samenwerken.”

Hamilton is dan ook van mening dat het team nu veel meer één geheel vormt dan toen hij bij Mercedes samen met Nico Rosberg het rijdersduo vormde.

“Als team vormen we veel meer één geheel dan ooit tevoren. Ook andersom, ook ik help en steun hem.”

Ook bij Mercedes zelf merken ze dat er tussen Hamilton en Bottas een andere dynamiek heerst dan tussen Hamilton en Rosberg.

“Je moet gewoonweg nog maar naar hun interactie op het podium kijken,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. “Dat is helemaal anders dan met Lewis en Nico.

Grote vraag is nu of Valtteri Bottas ook na dit seizoen nog voor Mercedes zal rijden. Lewis Hamilton hoopt alvast van wel.

Bottas kreeg echter slechts een contract voor één seizoen. Bij Mercedes wilden ze zo alle opties open houden met betrekking tot 2018. Onder meer de contracten van Sebastian Vettel bij Ferrari en Fernando Alonso bij McLaren lopen eind dit seizoen af.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België