Hamilton: “Bottas vormt een ernstige bedreiging voor de titel”

12 mei 2017 — Lewis Hamilton is er van overtuigd dat zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas een ernstige bedreiging voor de titel vormt.


Na twee races zagen we een goedlachse Lewis Hamilton. De Brit had in China zijn eerste race van het seizoen gewonnen en straalde. Hamilton was er toen al van overtuigd dat hij absoluut de nummer 1 binnen het team was en dat hij zijn kersverse teamgenoot Valtteri Bottas ‘onder controle’ had. Tijdens de derde race in Bahrein werd dat nogmaals bevestigd want Bottas, die zich op de polepositie had gekwalificeerd, moest op vraag van Mercedes aan de kant voor Hamilton.

Bottas had zeker en vast geen slechte races achter de rug maar de Fin keek na amper drie races al tegen een serieuze achterstand op Hamilton aan. De GP van Rusland zorgde echter voor een serieuze ommekeer.

In Rusland behaalde Bottas zijn allereerste F1-overwinning terwijl Hamilton slechts vierde werd. Niet enkel op mentaal vlak moest Hamilton daardoor incasseren. In de wk-tussenstand zag hij immers Vettel verder uitlopen en Bottas naderen tot op tien punten.

Ook Hamilton lijkt nu te beseffen dat zijn nieuwe teamgenoot wel degelijk een bedreiging kan gaan vormen voor de titel dit seizoen.

“Uiteraard is hij een serieuze concurrent voor de titel, dat was hij al toen hij het team vervoegde,” aldus Hamilton. “Ik denk dat vooral de media, en misschien ook de fans, vooringenomen waren over hoe hij zou presteren. Hij heeft iedereen zijn of haar ongelijk bewezen.”

“Hij zal gedurende de rest van het seizoen een serieuze concurrent zijn. We zullen strijden, al hebben we wat onze onderlinge relatie betreft wel een goede basis gelegd, een basis gebaseerd op respect voor elkaar, en ik denk dat dit ook zo verder zal gezet worden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België