Hamilton: “Canada 2019 niet vergelijkbaar met Spa 2008”

13 juni 2019 — Lewis Hamilton zag zich in 2008 de overwinning tijdens de GP van België ook door de neus geboord door een tijdstraf, net zoals Sebastian Vettel afgelopen weekend in Canada. Toch vindt de Brit beide gevallen compleet verschillend.


Het gevoel om een overwinning te verliezen ten gevolge van een tijdstraf is ook Lewis Hamilton niet vreemd. Tijdens de GP van België in 2008 kwam de Brit als eerste over de finish maar dat werd later een derde plaats door een tijdstraf ten gevolge van een inhaalmanoeuvre op Kimi Raikkonen in de ‘busstop chicane’.

Daar houdt ook elke vergelijking op volgens de vijfvoudige wereldkampioen: “Ik denk niet dat je beide gevallen zomaar kan vergelijken.”

“In 2008 heb ik een fout gemaakt,” aldus Hamilton. “Ik haalde iemand in door buiten de baan te gaan en moest hem daarna weer voorbij laten gaan. Daarna heb ik hem meteen weer ingehaald en mijn team heeft toen gevraagd of het oké was aan Charlie Whiting en hij antwoordde dat alles in orde was.”

“Als hij dat niet gezegd zou hebben en ons had laten weten dat het niet oké was, had ik hem weer voorbij gelaten en hem daarna weer ingehaald.”

Drie ronden voor het einde van de race ging een uitremmanoeuvre van Hamilton mis en ging hij Raikkonen voorbij door de chicane af te snijden. Hij liet de Fin voorbij maar bij La Source ging hij hem meteen weer voorbij.

“De rest van de race was te gek voor woorden,” gaat Hamilton verder. “Ik kwam terug op de baan, hij passeerde me en ging naar de andere kant van de baan. Ik stak hem weer voorbij, later crashte hij en ik won de race. Toch kreeg ik uiteindelijk nog een straf, toen was het allemaal anders.”

Terwijl Lewis Hamilton in België na de race bestraft werd wist Vettel zijn straf al tijdens de race. Een ander verschil is dat Hamilton een tijdstraf van vijfentwintig seconden kreeg en Vettel slechts vijf seconden.

“Ik begrijp natuurlijk wat het is om een race te verliezen. Dit is zeker niet de manier waarop je een race wil winnen of verliezen. Zeker wanneer je zo goed gereden hebt,” besluit Hamilton.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België