Hamilton: “Champagne uit een schoen drinken? Ik ben niet gek!”

22 maart 2017 — Nadat Daniel Ricciardo vorig jaar als tweede eindigde tijdens de GP van Duitsland startte de Australiër een bijzondere traditie: champagne uit zijn schoen drinken. Het publiek ging uit haar dak en een nieuwe traditie was geboren.

Na de GP van België kon Ricciardo immers voormalig F1-piloot Mark Webber overhalen om eveneens champagne uit zijn schoen te drinken, waarna ook Gerard Butler het in Austin deed na de GP van de Verenigde Staten.

Uiteindelijk moesten ook teamgenoot Max Verstappen, teambaas Christian Horner en Nico Rosberg eraan geloven. Allemaal dronken ze champagne uit de schoen. Iemand die we dat echter niet zullen zien doen is Lewis Hamilton.

“Er is geen enkel resultaat dat mij er toe zal aanzetten om zoiets te doen, het is wansmakelijk,” zei Hamilton tijdens een vraag en antwoord-sessie van sponsor UBS op Facebook. “Ik zou zelfs geen zweet uit mijn eigen schoen drinken.”

Het mag duidelijk zijn, Hamilton is geen voorstander van het drinken van champagne uit een schoen. Hij zal het dan ook zelf nooit doen, al moet Daniel Ricciardo er van hem ook niet mee ophouden.

“Het is cool dat hij zijn eigen ‘ding’ heeft. Ik bewonder hem voor het feit dat hij zoiets heeft. Het is enorm cool dat hij het zweet van zijn eigen voet wil opdrinken maar ik wil dat zeker en vast niet doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België