Hamilton: “Contractbesprekingen nu geen prioriteit, focus op F1-titel”

23 oktober 2020 — Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton laat weten dat de contractbesprekingen met Mercedes nu geen prioriteit hebben. Hij wil zich nu helemaal concentreren op zijn zevende wereldtitel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Onlangs liet Mercedes-teambaas Toto Wolff, wiens contract trouwens ook afloopt op het einde van het jaar, dat ze gebruik zouden maken van de langere pauzes tussen de races om te onderhandelen over een nieuw contract voor Lewis Hamilton.

Eigenlijk is er bijna niemand die eraan twijfelt dat Hamilton en Mercedes met elkaar zullen verder gaan maar een officiële bevestiging is tot nu toe nog uitgebleven. In de aanloop naar de GP van Portugal laat Hamilton alvast weten dat er geen specifieke reden is waarom ze er nog niet uitgekomen zijn.

“Het is waarschijnlijk een formaliteit en ik denk dat we op een bepaald moment moeten gaan samen zitten en een gesprek hebben,” aldus Hamilton. “Maar op dit moment is het geen prioriteit, het huidige seizoen tot een goed einde brengen is dat wel voor mij persoonlijk. Dat is eigenlijk het enige waar ik op gefocust ben momenteel.”

Hamilton geeft toe dat contractbesprekingen niet altijd fijn zijn maar hij benadrukt zijn verbondenheid aan het team.

“Ik voel me er niet echt meer ongemakkelijk door, ik heb het al meerdere keren gedaan. Als de tijd rijp is zullen we er wel mee verder doen. Uiteindelijk ben ik altijd helemaal voor dit team gegaan en ben ik altijd transparant geweest.”

“Het is altijd belangrijk dat je transparant bent met elkaar over waar je heen wilt. Ik heb met niemand anders gesproken, ik ben dat ook niet van plan en op een bepaald moment zullen Toto en ik gaan samenzitten en bespreken hoe onze toekomst er zal uitzien.”

“We hebben samen al heel wat bereikt en het is opvallend dat we na al wat we samen gedaan hebben het einde nog steeds niet in zicht is.”

Hij heeft het naar eigen zeggen ook moeilijk mee om te gaan onderhandelen over een vet contract terwijl de hele wereld in een diepe crisis gedompeld is.

“Ik heb geen beslissingen genomen, maar ik wil wel blijven,” legt Hamilton uit. “Normaal gesproken gaat het altijd over een overeenkomst van drie jaar.”

“Maar natuurlijk zitten we in een andere tijd. Of ik drie jaar wil blijven is ook een vraag. Er zijn nog heel veel vragen te beantwoorden. En we stappen in 2022 ook in een nieuw tijdperk van F1-bolides. Ik kijk er in zekere zin naar uit wat er in 2022 zou kunnen gebeuren in de zin van de auto’s.”

“Ik denk dat als je op korte termijn kijkt, je zou kunnen zeggen dat er bedrijven zijn die in deze tijd failliet gaan. Mercedes is op de weg terug. Ik zou zeggen dat ze nu terug in een betere positie zijn, iedereen heeft grote klappen gehad dit jaar.”

“Maar als je naar de toekomst kijkt, denk ik dat die rooskleurig is. Ik denk dat er wat veranderingen komen. Ola Källenius kwam met een nieuw plan dat Mercedes vooruit helpt op het gebied duurzaamheid en de auto’s meer naar het elektrische te pushen. En dat geldt ook voor AMG, dus ik denk dat de toekomst rooskleurig is.”

“Dit zijn allemaal dingen waar we natuurlijk aan zullen denken, maar ik denk dat ik tot nu toe het recht of de positie heb verdiend om nog voor een behoorlijke hoeveelheid tijd te kunnen blijven, dus de tijd zal het leren. Ik kan niet echt veel meer zeggen, hopelijk hoor je de komende maanden iets.”

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België