Hamilton crasht tijdens kwalificatie: “Het was mijn fout”

18 juni 2016 — Voor Lewis Hamilton was het een kwalificatie om snel te vergeten. De Brit crashte en moest genoegen nemen met de tiende plaats op de startgrid.


Mercedes beschikte over de snelheid om met beide wagens op de eerste startrij te staan, dat hadden Hamilton en Rosberg tijdens de oefensessies al laten zien. Ze hielden de concurrentie ver achter zich maar een kwalificatie moet uiteraard nog steeds gereden worden.

Hamilton maakte verschillende foutjes tijdens de kwalificatie, wat erin resulteerde dat hij zich vaak verremde. Bij het zoveelste foutje raakte hij echter de muur, waarna zijn wiel scheef stond en er niets anders op zat dan zijn Mercedes aan de kant te parkeren.

“Ik denk niet dat Baku mij heeft gebeten, ikzelf heb te veel geprobeerd en dat werkte niet,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Het lag aan mezelf, dit heeft niets met het circuit te maken. Ook het team treft geen schuld, ik reed gewoonweg niet goed vandaag.”

Vrijdag of zaterdag werden er aanpassingen aan de afstelling van de wagen gedaan, waarna Hamilton zich minder comfortabel in zijn wagen voelde.

“Het is zeker en vast een circuit waar je kansen moet zien te benutten, maar dat was vandaag zeker en vast niet het geval. Ik geraakte simpelweg niet in mijn element. De ene bocht was goed, de andere slecht. Voor het eerst sinds zeer, zeer lang voelde ik me zeer oncomfortabel in de wagen. Ik begrijp niet echt waardoor het komt.”

“Gisteren was alles uitstekend. We deden afgelopen nacht enkele aanpassingen en vandaag was het niet meer hetzelfde. Ik ga morgen echter alles eraan doen om terrein goed te maken,” besluit Hamilton.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image