logo
 

Hamilton: “Dat was echt een spannende kwalificatie”

01 september 2018 — Lewis Hamilton moest tijdens de kwalificatie tevreden zijn met een plaats op de tweede startrij, ook al claimde hij na de eerste run de voorlopige polepositie.


Het zag er dan ook even goed uit voor Hamilton, die beide Ferrari’s tijdens Q3 het vuur aan de schenen legde door na de eerste run de voorlopige besttijd te laten noteren. Uiteindelijk doken Raikkonen en Vettel nog onder de tijd van de Brit.

“Dat was een opwindende kwalificatie!” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Mijn felicitaties voor Ferrari, ze hebben het geweldig gedaan vandaag.”

“Ze hebben vandaag echt alles uit hun wagen gehaald. Wij hebben onze wagen afgelopen nacht verbeterd en ik ben erg blij met waar we vandaag staan.”

“Het is enorm close tussen ons geweest. Maar Ferrari had al heel het weekend de bovenhand, we hebben echter alles gegeven.”

Hamilton kon naar eigen zeggen misschien iets sneller. Vooral in de laatste bocht, de Parabolica, verloor Hamilton naar eigen zeggen tijd.

“Ik wist dat Ferrari misschien wat extra uit haar wagen kon halen, maar ik denk dat de tweede plaats mogelijk was vandaag.”

“Ik heb misschien een half tiende verloren in de laatste bocht en dat is het verschil tussen de tweede en derde plaats. We hebben vandaag alles gegeven en dat zullen we morgen ook doen.”

“We zullen morgen erg hard strijden. De snelheid van Ferrari leek over de lange runs beter, we zullen het dan ook niet makkelijk krijgen,” besloot Hamilton.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië