logo
 

Hamilton: “Dat was spannend”

28 maart 2015 — Lewis Hamilton behaalde vandaag twee op twee wat betreft zijn poleposities. Nadat hij in Melbourne pole nam, mag de Brit morgen ook op de eerste plaats starten in Maleisië.

image
De laatste tijd is het geen verrassing meer dat een Mercedes rijder op polepositie vertrekt. Lewis Hamilton mag voor de tweede keer op rij vanaf plaats één starten. Verrassend genoeg werd Nico Rosberg niet tweede, maar derde. Sebastian Vettel gooide roet in het feestje van Mercedes. Vettel kwam zelfs tot binnen een tiende van Lewis Hamilton. Het was dus nog spannend voor Mercedes.

“Ferrari is veel beter geworden, dat is zeker,” besluit Hamilton na de natte kwalificatie. De Brit weet ook dat hij nog wat sneller kon. “Mijn laatste snelle ronde was verre van perfect. Dus moest ik hopen dat mijn eerste snelle ronde goed genoeg was.” Uiteindelijk was dat eerste rondje net genoeg om Vettel voor te blijven.

De tweede pole voor Hamilton van dit jaar en de veertigste van zijn carrière, was geen makkelijke. “In Q2 was het ook nog gevaarlijk, want ik miste bijna Q3. In de drukte van Q2 had ik last van een Ferrari (Räikkönen) en een Sauber (Ericsson) die voor me uit reden. Maar dat is het risico dat je erbij moet nemen als het regent. In Q3 was het dan ook nog even spannend.”

Het liep dus goed af voor de kampioenschapsleider en hij zegt dan ook dat regen een kwalificatie als deze alleen maar spectaculairder maken. Maar hij moet toch toegeven dat een regenbui zoals deze van vandaag ervoor zorgt dat de kwalificatie al snel een loterij wordt.

Hamilton denkt dat het interessant zal worden morgen, ongeacht het feit dat het al dan niet zal regenen. “Het kan weer erg heet worden morgen. De strategie zal erg belangrijk worden. Inhalen is hier niet altijd even makkelijk, dus moeten we een goede start hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België