Hamilton: “De F1 mag Silverstone de rug niet toekeren”

26 juni 2019 — Volgens Lewis Hamilton zou het een enorme fout zijn indien de Formule 1 het circuit van Silverstone de rug toekeert.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Silverstone (@silverstonecircuit) op

Het circuit van Silverstone en de GP van Groot-Brittannië zijn nog steeds niet zeker dat ze volgend jaar op de F1-kalender staan, net als enkele andere circuits die dit jaar op de F1-kalender staan.

Lewis Hamilton, zelf een Brit, hoopt dat de Formule 1 alles op alles zet om Silverstone op de F1-kalender te houden, anders zou de sport volgens hem een grote fout maken.

“Er zijn enkele geweldige circuits en Silverstone is er daar één van,” aldus Hamilton.

“Groot-Brittannië is de bakermat van de Formule 1. Wanneer je begint met het schrappen van de legendarische races en het draait hem alleen nog maar om de nieuwe dan verlies je de geschiedenis en cultuur van de Formule 1.”

“Ik vind dan ook dat de Formule 1 in Groot-Brittannië hoort te blijven en specifiek in Silverstone. Het is zo’n geweldig circuit, zo’n geweldige plaats. Een van de grootste events op de kalender. Je kan Silverstone de rug niet toekeren.”

Meer zelfs, volgens Hamilton zou het zelfs niet slecht zijn indien Groot-Brittannië twee races op de kalender heeft.

“Het zou niet slecht zijn om twee races in Groot-Brittannië te hebben. Ik denk dat Londen geweldig zou zijn, niet alleen voor het land maar ook wat het toerisme enz. betreft.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België