Hamilton: “De FIA verandert de regels om het spannend te houden”

29 september 2020 — Lewis Hamilton heeft het gevoel dat de FIA de regels aanpast om de races spannend te houden. In Sochi kreeg de wereldkampioen tien seconden aan tijdstraffen die hem uiteindelijk de overwinning zouden kosten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Op weg naar de startgrid van de GP van Rusland afgelopen weekend maakte Lewis Hamilton twee proefstarts buiten de zones die FIA-racedirecteur Michael Masi had aangeduid en dat leverde hem twee tijdstraffen op van telkens vijf seconden. De wereldkampioen wist zich nog terug tot op het podium te knokken maar de zege moest hij aan teamgenoot Valtteri Bottas laten.

Na de race reageerde Hamilton op de tijdstraffen door te stellen dat men hem probeert af te remmen en omschreef hij de straffen als belachelijk. Maar toch liet de Brit weten dat hij zich niet persoonlijk geviseerd voelt maar dat hij denkt dat men door het aanpassen van de regels de races spannend wil houden.

“Ik denk niet per se dat het voor mij is,” staat te lezen op ‘Motorsport.’ “Ik denk dat de meeste teams, als ze vooraan racen, duidelijk veel aandacht trekken.”

“Alles wat we op onze auto hebben wordt gecontroleerd, en dubbel gecontroleerd en driedubbel gecontroleerd.”

“Ze veranderen de regels, zoals de motorstanden, veel dingen die in de weg staan om het racen spannend te houden, neem ik aan.”

“Ik weet niet of de regels, in termen van wat er vandaag is gebeurd, er iets mee te maken hebben, maar natuurlijk voelt het zo aan.”

“Het voelt alsof we tegen de stroom vechten, maar het is oké. Het is niet zo dat ik nog nooit tegenslag heb gehad.”

“Dus we houden ons hoofd naar beneden en blijven vechten en proberen het beter en schoner te doen. Brandschoon, zoals ik al eerder zei.”

De twee strafpunten die Hamilton aanvankelijk op zijn superlicentie had gekregen werden uiteindelijk kwijtgescholden en vervangen door een boete van vijfentwintigduizend euro voor het Mercedes F1 team.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België