Hamilton: “De rivaliteit met Vettel zal alleen nog maar groter worden”

23 februari 2018 — Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton laat verstaan dat zijn relatie met Sebastian Vettel nog kan verslechteren komend seizoen. Hij bereidt zich naar eigen zeggen op het ergste voor.

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Met een vierde wereldtitel plaatste Hamilton zich in 2017 op dezelfde hoogte als Vettel. Die vierde titel werd hem echter alles behalve op een presenteerblaadje aangeboden. Het werd een harde strijd met de Duitse rivaal, een strijd die op bepaalde momenten op het scherpst van de snee werd uitgevochten.

Tot de GP van Azerbeidzjan verliep alles met wederzijds respect maar tijdens een safety car-procedure sloegen bij Vettel de stoppen door nadat hij naar eigen zeggen van Hamilton een paar zogenaamde “brake tests” had gekregen. De Duitser zette zijn Ferrari naast de Mercedes van Hamilton en reed, al dan niet bewust, tegen de Brit aan.

Bij de presentatie van de nieuwe Mercedes gisteren vertelde Lewis Hamilton tegen het Britse dagblad ‘The Guardian’ dat hij niet verwacht dat het er dit jaar vriendelijker aan toe zal gaan. Integendeel, hij denkt dat de strijd nog intenser zal zijn en hij bereidt zich op het ergste voor.

“Bereid je voor op het ergste en hoop dat het beter zal zijn,” aldus Hamilton. “Door het feit dat we dit jaar nog meer aan elkaar gewaagd zullen zijn is het moeilijk te voorspellen wat er zal gebeuren. Vorig jaar was een positief jaar op het vlak van omgaan met verschillende situaties en ik zal dit jaar nog beter zijn.”

“Ik ben gefocust op het feit dat ik echt op mijn best moet presteren. Wanneer dat het geval is hoop ik dat er moeilijkheden zullen komen want daar zullen de anderen boos om worden.”

Wanneer Hamilton gevraagd wordt of hij goed voorbereid is op weer een strijd met een andere grote rivaal antwoordt hij kort en bondig.

“Ik doe niet mee aan psychologische spelletjes, ik rijd gewoon harder.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België