logo
 

Hamilton denkt terug aan revanche van Senna

25 mei 2014 — De samenwerking tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg neemt stilaan de proporties aan van die tussen Senna en Prost. image

In de laatste fase van de kwalificaties op zaterdag verremde Nico Rosberg zich in Mirabeau. Door de fout van de Duitser kon Lewis Hamilton zijn ultieme snelle ronde niet afwerken. Het incident veroorzaakte immers een gele vlag, die uiteindelijk voor veel ophef zou zorgen. Er werd door de stewards een onderzoek ingesteld of Rosberg al dan niet opzettelijk in de fout ging, maar de Duitser mocht zijn polepositie behouden.

Lewis Hamilton kon allerminst lachen met het manoeuvre van zijn teamgenoot, en dat was duidelijk te merken aan zijn reacties tijdens de persconferentie. Ook nadien bleef Hamilton uitdrukkelijk zijn frustraties uiten. De Brit deed dat echter op een manier die niet veel goeds voorspelt.

Hamilton kreeg immers de vraag of de relatie tussen hem en Rosberg stilaan leek op die tussen Ayrton Senna en Alain Prost. “In essentie wel.” klonk het kort. Senna en Prost reden elkaar in ‘89 en ‘90 van de baan tijdens de beslissende fase van het kampioenschap. In 1990, toen Prost voor Ferrari reed, gaf Senna toe dat hij de Fransman opzettelijk van de baan had geknald, om zo de wereldtitel op te eisen. Hamilton verklaarde gisteren dat hij zich kon vinden in de acties van Senna.

“Ik weet niet of Senna en Prost het hebben uitgepraat, maar ik hou wel van de manier waarop Senna het heeft aangepakt, dus ik zal dat in mijn achterhoofd houden.” waarschuwde de Mercedes-rijder.

“Ik had het wel kunnen weten dat zoiets ging gebeuren.” had Hamilton eerder al laten verstaan aan BBC Radio 5 over de fout van Rosberg.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België