Hamilton: “Deze pole is voor de fans”

07 juli 2018 — Lewis Hamilton slaagde erin om op het circuit van Silverstone zijn fans te laten juichen. De Brit veroverde immers de polepositie voor zijn thuisrace, al moest hij daarvoor naar eigen zeggen erg diep gaan.


“Ik heb alles gegeven wat ik had,” zei Hamilton na het veroveren van de polepositie? “Het was zo close met de Ferrari’s. De Ferrari’s toverden iets uit hun hoed wanneer het ertoe deed in Q3.”

“Dat rondje vergde alles van mij, het was het zwaarste rondje dat ik ooit moest doen tijdens een kwalificatie.”

“Ik moest over de limiet gaan om die rondetijd uit mijn wagen te halen. Het kon makkelijk fout gaan dus ik ben dankbaar dat het me gelukt is.”

Hamilton was enorm blij dat hij voor zijn thuispubliek de polepositie kon veroveren.

“Ik kan je niet zeggen hoe hard ik aan het shaken was, die adrenaline-rush, het was veel verder over de limiet gaan dan dat ik ooit ervaren heb. Ik kan het me echt niet herinneren, ik kan het me echt niet herinneren.”

“Ik was echt aan het bidden dat ik het voor jullie kon doen jongens. Ik ben echt zo dankbaar voor de steun die ik van het thuispubliek krijg, zonder hen zou ik het niet voor elkaar gekregen hebben.”

“Ik wist dat de fans er waren en dat ze me steunden, iedere keer dat ik op de baan ging hoorde ik de fans roepen. De steun op dit circuit is fenomenaal, het betekent enorm veel voor mij.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België