logo
 

Hamilton: “Deze week teken ik een nieuw contract bij Mercedes”

31 maart 2015 — Lewis Hamilton heeft bevestigd dat hij deze week een nieuw contract bij het F1-team van Mercedes zal tekenen.


Vorige week liet de Brit nog verstaan dat hij voor het raceweekend in Maleisië begon het contract rond wenste te hebben. Dat is dus iets later geworden, al moet de officiële handtekening nog wel onder het contract geplaatst worden. Het zou gaan om een meerjarig contract en Hamilton zou naar verluidt zo’n 27 miljoen Britse pond per jaar kunnen verdienen.

Volgens de BBC zou het basiscontract ongeveer 20,9 miljoen Britse pond bedragen en indien hij zijn jaarlijkse doelstelling haalt dan kan het bedrag oplopen tot 27 miljoen Britse pond.

“Het zou deze week in orde moeten zijn en getekend worden,” bevestigt Hamilton. “Er is geen enkele reden waarom dat niet het geval zou zijn.”

“Om eerlijk te zijn, het is 99,6 procent rond. Er wordt niet meer onderhandeld, het zijn gewoon de juridische formaliteiten nog die afgehandeld moeten worden.”

Hamilton voerde zelf met Mercedes de onderhandelingsgesprekken rond een nieuw contract. Eind vorig jaar liep het contract met zijn voormalig manager Simon Fuller van XIX Entertainment af. Hamilton koos er vervolgens voor om dat contract niet te verlengen en de onderhandelingen zelf te doen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België