logo
 

Hamilton: “Dit jaar een ‘moeilijke’ wereldtitel behalen zou echt voldoening geven”

22 april 2018 — Lewis Hamilton zou het bijzonder vinden indien hij dit jaar met meer tegenstand en onder moeilijkere omstandigheden wereldkampioen wordt.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Drie races ver in het seizoen en Lewis Hamilton en Mercedes wachten nog steeds op hun eerste overwinning. Ondanks de tegenvallende resultaten wist Hamilton de schade in het kampioenschap te beperken tot negen punten. De Brit beseft echter dat het een moeilijk en uitdagend seizoen zal worden.

“Wie weet wat het seizoen brengt. Indien het op dit elan verder gaat dan gaat het moeilijk worden om te winnen,” aldus Hamilton.

Hamilton wil uiteraard nog steeds voor zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 gaan. Hij zal er dan ook alles aan doen om dit jaar wereldkampioen te kunnen worden en indien hij daarin slaagt onder moeilijke omstandigheden dan zal hem dat meer voldoening dan ooit tevoren geven.

“Indien er een opportuniteit is en we slagen erin om wereldkampioen te worden dan zou dat voor mij nog meer betekenen, het is immers een zwaarder en moeilijker seizoen dan voordien.”

“Mijn manier van denken is niet veranderd, mijn doelstellingen zijn nog steeds dezelfde. Sinds China is het wel duidelijk dat we niet de snelste zijn. We hebben sinds Melbourne performance verloren en in China misschien nog wat extra.”

“We zijn het tweede of derde snelste team momenteel dus we moeten ons zien te verbeteren, wat niet onmogelijk is. Ik denk dat het team de voorbije jaren getoond heeft dat iedereen samen er voluit voor blijft gaan en hard blijft werken,” besloot de Brit.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België