Hamilton doet verder zoals hij bezig was

24 september 2014 — Sinds de Grote Prijs van Singapore afgelopen weekend, staat de Brit Lewis Hamilton aan de leiding in de WK-stand. Maar Hamilton zal daardoor niet anders gaan rijden. Hij doet gewoon verder zoals hij bezig was en blijft er voor de volle honderd procent voor gaan.

image
“Ik ben absoluut niet opgelucht nu ik kampioenschapsleider ben. Het kan immers snel terug tegenvallen. Ik zal dan ook zoals voorheen in de aanval blijven gaan,” zegt de nieuwe leider in het kampioenschap.

Hamilton staat dit jaar voor de tweede keer als eerste in het kampioenschap, ook al heeft hij de meeste races gewonnen. Hamilton was al eens WK-leider na vijf races, na Spanje. Sindsdien stond Nico Rosberg aan de leiding. Sinds dit weekend heeft Lewis Hamilton opnieuw de leiding.

Hamilton heeft nu drie punten voorsprong op zijn teamgenoot Nico Rosberg, die door pech moest opgeven in Singapore.

“Je zou misschien denken dat ik opgelucht ben, maar dat is niet het geval. Ik moet al bijna het hele seizoen achtervolgen. De vorige keer dat ik voorsprong had, was die meteen weer weg na Monaco,” zegt Hamilton nuchter.

Hamilton vertelt dat hij niets aan zijn mentaliteit zal veranderen. “De volgende race rijd ik opnieuw de baan op met de gedachte om zoveel mogelijk punten te scoren en uit te lopen tegenover mijn dichtste concurrenten. En dit zal ik zo tot het einde van het seizoen doen. Ik zal van de laatste vijf races die nog komen, proberen de beste uit mijn carrière te maken,” meldt Hamilton.

Verder had Lewis Hamilton het ook nog over zijn vader, Anthony.

Hamilton is immers blij dat hij een normale relatie heeft met zijn vader. Deze laatste was immers de vaste begeleider van Lewis van de karting tot zijn wereldtitel in 2008. In 2010 ging het koppel professioneel uit elkaar, juist omdat Lewis wou dat Anthony gewoon weer zijn vader werd.

In Singapore was Anthony ook aanwezig tijdens de GP van Singapore. Niet als manager, maar wel als vader van Lewis. Tijdens de podiumceremonie zag je vader Hamilton breed lachend op de eerste rij.

Hamilton heeft veel bewondering voor zijn vader, die alles deed voor de carrière van zijn zoon.

Lewis Hamilton heeft dus niet alleen de leiding in het kampioenschap te pakken, maar heeft ook opnieuw een normale vader.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België