Hamilton dolblij na overwinning: “Ik voelde mij één met de wagen”

13 mei 2018 — In tegenstelling tot de vorige race, toen Bottas pech kende tijdens het slot van de GP van Azerbeidzjan, bouwde Lewis Hamilton deze keer wel een stevig feestje in Barcelona. De Brit voelde zich vandaag geweldig in zijn Mercedes W09.


“Vandaag voelden de wagen en ikzelf als één geheel aan, een gevoel dat ik het volledige jaar nog niet gevoeld heb. Dat is een goed gevoel,” zei Hamilton na het winnen van de Spaanse GP.

“Ik zou dit echter niet gekund hebben zonder het ongelooflijke team. De jongens hebben het ongelooflijk goed gedaan. Ik ben op iedereen zeer trots.”

Door zijn overwinning slaagde Hamilton erin om zijn voorsprong in de wk-tussenstand te doen groeien naar zeventien punten. Hamilton is er van overtuigd dat deze overwinning extra druk kan uitoefenen op Ferrari.

“We gaan nu proberen om druk te blijven uitoefenen. Een dubbeloverwinning voor het team, de raad van bestuur van Mercedes die hier is om ons te steunen, het is geweldig om hen hier te hebben en de kracht van het volledige team te zien. Sterkte doorheen heel alle lagen van het team. Ik hoop dat we dit verder kunnen zetten,” besloot Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België