logo
 

Hamilton: “Domme regel over regenbanden besteelt de fans”

15 oktober 2017 — Lewis Hamilton heeft de nodige kritiek geuit op het bandenreglement in de Formule 1, en dan specifiek de regels die er gelden voor de regenbanden.


Tijdens de tweede oefensessie op vrijdag werd er in Japan amper gereden. Er was heel wat regen maar het grootste deel van de rijders deed zelfs geen moeite om de baan op te gaan of beperkte zich tot een zogenaamd installatierondje.

Uiteraard is zoiets niet aangenaam voor de rijders maar voor de F1-fans is het nog veel minder aangenaam. Volgens Lewis Hamilton ligt een groot deel van de oorzaak bij het bandenreglement, dat een erg strikte limiet hanteert wat de beschikbare regenbanden betreft.

“De fans zijn erg speciaal in Japan,” zei Hamilton in Japan. “Ze waren aan het wachten in de regen, aan het wachten tot wij op de baan zouden gaan tijdens de tweede oefensessie. Ik wou buiten gaan en hen op zijn minst wat show geven.”

Het bandenreglement waarbij er per raceweekend maar een beperkt aantal setjes regenbanden beschikbaar zijn ligt aan de oorzaak van het feit waarom rijders tijdens een oefensessie in de regen amper op de baan gaan.

“Het is beter om niet buiten te rijden omdat je de banden mogelijk nodig hebt tijdens de race,” aldus Hamilton. “De teams willen dan weer niet dat we buiten gaan omdat het risicovol is.”

De rijders hebben tijdens een raceweekend naast dertien setjes droogweerbanden slechts vier setjes van de intermediates en drie setjes van de hevige regenband ter beschikking. Daarin moet volgens Hamilton verandering komen.

“Het is een belachelijke regel. De fans zitten heel de dag te wachten in de regen en omdat wij maar een beperkt aantal regenbanden krijgen kunnen we niet buiten gaan. Indien we meer regenbanden zouden hebben dan kunnen we ook meer buiten gaan.”

“Indien ze wat losser hiermee omgaan en we wat meer vrijheid krijgen dan kunnen we de mensen wat meer entertainen. Dat is het belangrijkste,” gaat Hamilton verder. “Ze zitten heel de tweede oefensessie buiten en zien misschien drie wagens ofzo. Dat is niet fair.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België