logo
 

Hamilton draagt overwinning op aan Muhammad Ali

12 juni 2016 — Na zijn overwinning in Monaco wist Hamilton ook in Canada te zegevieren, zijn tweede overwinning op rij. De regerend wereldkampioen droeg zijn overwinning op aan de overleden Muhammad Ali.

Float like a butterfly, sting like a bee. That one was for you Muhammad. Amazing job today team. #GodBless #RIPMuhammad #CanadianGP #TeamLH @mercedesamgf1 photo by Jerry Andre

Een foto die is geplaatst door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Lewis Hamilton wist met een eenstopper Sebastian Vettel achter zich te houden, daar waar Ferrari Sebastian Vettel op een tweestopper deed overschakelen toen er kort na het begin van de race een virtuele safety car was.

Sebastian Vettel reed uiteindelijk een voorsprong van zo’n dertien seconden bij elkaar maar maakte dus wel een pitstop meer dan Hamilton, waardoor hij opnieuw achter Hamilton kwam te liggen. Vettel naderde nog tot op vier seconden maar finishte de race uiteindelijk op enkele seconden van Hamilton.

Dolle vreugde bij Hamilton, die dankzij zijn overwinning in de wk-tussenstand tot op negen punten van teamgenoot Nico Rosberg nadert. Hamilton droeg zijn overwinning op aan de overleden Muhammad Ali.

“Float like a butterfly, sting like a bee! riep Hamilton over de boordradio. “Dat is er eentje voor Muhammad jongens. Die was voor Ali.”

“Ik draag nooit overwinningen aan iemand bijzonder op maar iemand die mij in mijn leven enorm heeft geïnspireerd is Muhammad Ali. Ik wil deze overwinning aan zijn fans geven. Tijdens de laatste vijftien ronden kon ik alleen maar aan hem en zijn ‘Rumble in the Jungle’ denken. Het was echt vreemd. Ik was aan het rijden en dacht aan hem, hoe hij misschien naar de race aan het kijken was.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België