Hamilton: “Drie wagens per team biedt mogelijkheden”

30 oktober 2014 — Lewis Hamilton staat niet helemaal weigerachtig tegenover drie wagens per team.


De discussie over het al dan niet invoeren van een derde wagen per team is opnieuw volop bezig. Het is geen nieuw idee, maar met Caterham en Marussia die in ernstige problemen zitten, alsook nog andere teams die in financiële moeilijkheden zouden verkeren, is het idee opnieuw in de schijnwerpers komen te staan.

Er zijn voor- en tegenstanders, maar Lewis Hamilton ziet er alvast mogelijkheden in. Net als Ferrari, dat in het verleden reeds meermaals ijverde voor drie wagens, is Hamilton van mening dat een derde wagen voor jong racetalent heel wat kansen zou moeten geven.

“Ik denk dat we het team zouden moeten uitbreiden,” zei de Brit tijdens een persconferentie van de FIA. “Indien het een positie zou zijn voor jongere piloten dan zou het een goede zaak kunnen zijn. Ze kunnen daardoor ervaring opdoen en we kunnen hen dan naast toppiloten de best mogelijke ervaring laten opdoen. Daardoor kunnen ze misschien veel verder geraken dan dat nu het geval is.”

Komend raceweekend hoopt de Brit alvast opnieuw te kunnen zegevieren om zo een stap dichter te komen bij een tweede wereldtitel in de Formule 1.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België