logo
 

Hamilton droomt van racezitje bij Ferrari

25 juni 2013 — Lewis Hamilton heeft laten weten dat hij graag voor Ferrari zou rijden.

image
De Brit maakte een veelbesproken overstap van McLaren naar Mercedes. Hamilton behaalde er tot nu toe meer wk-punten dan zijn Duitse teamgenoot maar toch staat hij enigszins onder druk omdat Nico Rosberg voor Mercedes de eerste zege van het seizoen behaalde.

Ondanks het feit dat hij zich momenteel nog aan het inwerken is bij zijn nieuw team denkt hij toch ook al aan later. In een latere fase van zijn F1-carrière wil Hamilton immers graag voor Ferrari rijden.

“Momenteel kan ik me niet inbeelden dat ik ergens anders zou rijden,” zei Hamilton tegenover F1 Racing. “Maar ik kan wel zeggen dat doorheen mijn racecarrière, van bij de karting tot daarna, iedereen Ferrari een topteam vindt. Iedere racepiloot wil er ooit voor rijden.”

“Iedereen die de kans krijgt om voor Ferrari te rijden, in welke wagen het ook zou zijn, denkt bij zichzelf dat het verschrikkelijk cool zou zijn om het te doen. Maar zoals ik reeds zei, momenteel ben ik erg tevreden waar ik ben. Ik hoop dan ook dat Mercedes me nog wat langer bij hen houdt,” besluit Hamilton.

Komend weekend wordt een belangrijk weekend voor Hamilton want net als voor enkele andere rijders is het zijn thuisrace.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België