logo
 

Hamilton: “Eén van mijn beste kwalificaties ooit”

12 mei 2012 — Lewis Hamilton was na afloop van de kwalificaties in Barcelona euforisch over zijn resultaat. De Brit liet de concurrentie ver achter zich en verzekerde zijn derde polepositie van het seizoen.

Hoewel Pastor Maldonado misschien de grootste verrassing van de dag was, heeft ook Lewis Hamilton een puike prestatie neergezet tijdens de Spaanse kwalificaties. De Brit vloog tijdens Q3 letterlijk over het Circuit de Catalunya wat hem een uitzonderlijke tijd van 1m21.707s, de snelste ronde die ooit op het circuit werd genoteerd en meer dan een halve seconde sneller dan eerste achtervolger Maldonado.

“Het was een fantastische kwalificatiesessie, echt een van de beste uit m’n carrière”, verklaarde Hamilton deze namiddag. “Ik wil iedereen in de garage en in de fabriek bedanken voor de geweldige updates aan de wagen.”

“De wagen voelt echt fantastisch en ik denk dat het een fantastische dag voor het team is. Soms voelt een kwalificatie om de één of andere reden beter aan dan een andere, maar deze sessie was simpelweg perfect. Alles zat goed.”

Toch verwacht Hamilton dat de race van morgen allesbehalve makkelijk zal zijn. Zijn concurrentie zal zeker revanche willen nemen en een race op dit circuit is altijd lastig volgens de Britse coureur.

“Ik ben me ervan bewust dat de race zwaar zal zijn met al die snelle wagens en het lastige circuit. Het zou dus enorm veel voor me betekenen om hier te winnen. De sfeer is hier fantastisch en de vele supporters ondersteunen elke rijder.”

Over één gebeurtenis bleef Hamilton echter heel vaag. De coureur stopte zijn bolide namelijk op het midden van het circuit na de finishlijn te zijn gepasseerd, iets wat door de stewards verder onderzocht zal worden. De McLaren-coureur had niet echt een uitleg voor het vreemde voorval.

“Ik stopte op het circuit, maar ik heb geen idee waarom”, vertelde Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België