Hamilton: “Eerste dag was voor 99 procent perfect”

24 maart 2017 — Lewis Hamilton liet zowel tijdens de eerste als tweede oefensessie de snelste tijd noteren. De Brit deed dit telkens met een mooie voorsprong en spreekt van een "99 procent perfecte dag".


Een mooi begin van het raceweekend voor Hamilton en Mercedes. Nadat Ferrari na de twee wintertests door de buitenstaanders als favoriet naar voren werd geschoven volgde vandaag de eerste echte graadmeter, ook al blijven de resultaten van de oefensessies erg moeilijk om te interpreteren.

Hamilton en Bottas lieten tijdens de eerste oefensessie de twee snelste tijden noteren terwijl Hamilton ook tijdens de tweede oefensessie de snelste was. Hamilton blikt dan ook tevreden terug op de eerste dag van het raceweekend in Melbourne.

“Het is fantastisch om opnieuw in Australië te zijn en ik ben superblij dat ik opnieuw in de wagen zit, zeker na zo’n eerste dag zoals vandaag, die voor 99 procent perfect was,” aldus Hamilton. “Nadat we wat problemen kenden in Barcelona wisten we niet of we hier met dezelfde problemen zouden geconfronteerd worden.”

“Het is echt bemoedigend dat we hier een dikke week later op het circuit zijn aangekomen en dat onze wagen zich bevindt waar hij zich zou moeten bevinden. Het is fantastisch om ermee te rijden. De jongens hebben fantastisch werk verricht.”

Hamilton is tevreden over de snelheid die hij en Mercedes tijdens de eerste twee oefensessies konden tonen. Hij geeft ook toe dat het tot op vandaag moeilijk inschatten is waar Mercedes zich ten opzichte van de concurrentie bevindt.

“Tot op vandaag wisten we echt niet waar we ons bevonden,” zei Hamilton na afloop van beide oefensessies. “We wisten na de eerste oefensessie dat de Ferrari’s hun maximale potentieel nog niet hadden getoond. Tijdens de tweede oefensessie waren ze opeens wel snel. We zullen zien waar we morgen staan. Ik zal in ieder geval zo hard mogelijk pushen om deze race te winnen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België