Hamilton en Mercedes gaan langere pauzes gebruiken om te onderhandelen

22 september 2020 — Tot op heden hebben Lewis Hamilton en Mercedes nog geen overeenkomst gevonden over een langere verbintenis maar teambaas Toto Wolff laat weten dat ze gebruik gaan maken van de langere pauzes tussen de komende races om er werk van te maken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Met de GP van Toscane heeft het F1-circus er negen races in elf weken opzitten. Met telkens maar een week pauze na drie races in drie weken blijft er maar weinig tijd over voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld de contractbesprekingen tussen Mercedes en Lewis Hamilton.

Voor dit jaar staan er nog acht races op de kalender en die zijn verspreid over een langere periode. Dat creëert misschien kansen voor Mercedes en Lewis Hamilton om rond de tafel te gaan zitten.

“Dit is een werk dat nog loopt en ik ga me niet laten vastpinnen op een datum,” aldus Toto Wolff tegenover de officiële website van de F1. “We komen goed overeen maar je moet je tijd nemen als het op de details aankomt.”

“Met de ene race die de andere opvolgt wil je ook niet afgeleid worden door contractbesprekingen. In de langere tussenpauzes, zoals volgende week, werken we verder aan bevredigende uitkomst maar ik weet niet wanneer we iets kunnen aankondigen.”

De Oostenrijker heeft wel al eens laten vallen dat Mercedes zeker voor de kerstperiode wil weten wie naast Valtteri Bottas zal racen in 2021. Naar de buitenwereld toe lijkt het er misschien op dat een contractverlenging van Hamilton slechts een formaliteit is maar dat wil Wolff toch even nuanceren.

“De voorbije drie jaar hebben we het contract niet meer bekeken, het is niet meer uit schuif gekomen. Soms veranderen situaties of verandert de omgeving en daarom is het nu tijd voor een nieuwe periode, een ander deel van de reis die we samen willen maken. We zijn nu maar aan het praten.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België