Hamilton en Mercedes zijn het niet eens over oorzaak van slechte start in Monza

08 september 2016 — Lewis Hamilton is van mening dat hij geen fout maakte tijdens de startprocedure voor de GP van Italië. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is het daar duidelijk niet helemaal mee eens, al zegt hij dat niet op de man af.


“Er is me verteld dat het geen rijdersfout was, maar het was ook niemand anders zijn fout,” zei Hamilton over zijn slechte start. “We hebben het bij Nico gezien in Hockenheim en ik heb het ook eerder dit seizoen reeds reeds enkele keren voorgehad . Er is me gezegd dat de procedure doorlopen werd zoals het moet. We hadden echter te veel ‘torque’ waardoor de wielen bij de start doordraaiden.”

Volgens Hamilton moet er uit deze slechte start opnieuw geleerd worden. Het ‘systeem’ van Mercedes moet verbeterd worden, ook al wordt er tijdens raceweekends veel geoefend op starts. 

“We oefenen tijdens het raceweekend heel wat starts en daar zit ook variatie in. Je ziet het soms bij Nico en je ziet het soms bij mij,” aldus Hamilton. “Ik zal zoveel mogelijk feedback proberen geven zodat het verbetert tijdens de laatste zeven races. We ondervinden immers geen problemen om de polepositie te veroveren maar wel om goed te starten.”

Hamilton suggereert dat hijzelf geen fout maakte bij de start, al was Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff het daar niet helemaal mee eens.

“Vorig jaar werden de regels voor de startprocedure aangepast om de rijders meer verantwoordelijkheid te geven en er meer variatie in te brengen. Dat is nu juist wat er gebeurt. Je hebt goede en slechte starts. Ik denk ook dat ons systeem aanzienlijk verbeterd is. De machine en de rijder gingen duidelijk in de fout,” besluit Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België