Hamilton en Rosberg oneens over gevolgde strategie

15 november 2015 — Lewis Hamilton kwam vandaag niet verder dan een tweede plaats achter teamgenoot Nico Rosberg. De regerend wereldkampioen kon wel dicht bij zijn teamgenoot geraken, maar nooit er voorbij. Een situatie die volgens de Brit veroorzaakt werd door het feit dat het Mercedesduo dezelfde strategie volgde.


Op het circuit van Interlagos is het volgens Hamilton dan ook vrijwel onmogelijk om je teamgenoot in te halen als je allebei dezelfde strategie volgt. De Brit drong er nog op aan om een alternatieve strategie te mogen gebruiken, maar kreeg een ‘njet’ van het team. Iets wat Rosberg niet meer dan juist vond.

“Ik ben hier om te racen,” stelde Hamilton na afloop. “Wanneer je dezelfde strategie aanneemt van bij het begin is het op voorhand beslist, dus wou ik een risico nemen.”

“Ik had de snelheid, maar je kan hier niet inhalen. Ik zat achter Nico en was hem aan het aanvallen, maar dat vernielde mijn banden. Dit is zo’n geweldig circuit, maar je kan niet dicht genoeg bij je voorganger geraken tenzij je een voordeel hebt ten opzichte van hem.”

“De DRS-zone was misschien niet lang genoeg, dat had het verschil kunnen maken. Dus ik wou kijken of er een andere optie was. Je hebt andere opties, dus kijk hoe ze uitdraaien.”

Nico Rosberg is echter voorstander van één strategie voor beide rijders.

“Dit is een discussie die we al meermaals hebben gevoerd. Het zou niet eerlijk zijn voor de tweede om voor een andere strategie te gaan en dan er achter te komen dat deze veel beter was. Dan win je de race op geluk, omdat die strategie beter uitpakt. Dat zou een groot probleem zijn, daarom houdt een verschillende strategie geen steek.”

“Ik en Lewis moeten tegen elkaar strijden en niet één strategie die beter is dan de andere. Ik was sneller dan Lewis en hij kon mij niet inhalen. Uiteindelijk lag ik zes seconden voor op hem. Met dat tempo was hij mij niet voorbij geraakt.”

Hamiltons reactie daarop: “In tegenstelling tot wat Nico zegt was ik op een bepaald moment zeer dicht achter hem maar kon ik hem gewoon niet voorbij. Ik had wel het tempo.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België