logo
 

“Hamilton en Rosberg zullen in 2015 opnieuw elkaars grootste vijand zijn”

29 november 2014 — De titelstrijd dit seizoen is nog maar pas beslist maar de focus begint reeds op 2015 te liggen. Volgens Toto Wolff zullen Hamilton en Rosberg dan elkaar opnieuw als de grootste vijand beschouwen.


Lewis Hamilton veroverde in Abu Dhabi de wereldtitel in de Formule 1 maar daaraan ging een intense en maandenlange strijd met teamgenoot en goede vriend Nico Rosberg aan vooraf.

Die rivaliteit tussen beide rijders gaat nu even liggen. Volgens Toto Wolff is het echter normaal dat vanaf de eerste race van het nieuwe seizoen die strijd opnieuw zal oplaaien en Hamilton en Rosberg opnieuw elkaars grootste vijand zullen zijn.

“De strijd en rivaliteit zal opnieuw afnemen tijdens de winter, alvorens het opnieuw zal toenemen in de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen,” aldus Toto Wolff. “Ik denk dat het duidelijk is dat wanneer je teamgenoot, die in dezelfde wagen zit, je grootste rivaal is, dat het dan intens wordt. Ik twijfel er dan ook niet aan dat we gelijkaardige omstandigheden en spanningen zullen kennen in 2015. Al het andere zou niet normaal zijn.”

“We moeten er simpelweg voor zorgen dat we op hetzelfde niveau van professionaliteit en respect blijven. Je zag na de race in Abu Dhabi dat ze elkaar respecteren, ondanks alle positieve en negatieve emoties die er op zo’n momenten zijn. Ik denk dan ook dat het perfect aanvaardbaar is,” besluit Toto Wolff.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België