“Hamilton en Vettel zullen nooit teamgenoten worden”

15 maart 2016 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zullen we Sebastian Vettel en Lewis Hamilton nooit bij hetzelfde team zien rijden.


Christian Horner onthulde onlangs nog dat Hamilton enkele jaren geleden wanhopig was en in 2012 absoluut de overstap van McLaren naar Red Bull wenste te maken. Christian Horner zag het echter niet zitten om Hamilton en Vettel in hetzelfde team te laten rijden.

Volgens Horner is het bijzonder moeilijk om zo’n twee toppiloten bij hetzelfde team te laten rijden, zowel bij Red Bull, als bij eender welk ander F1-team.

“Het zou me verbazen indien die twee ooit samen in hetzelfde team zitten,” zei Christian Horner tegenover ‘The Telegraph’. “Vanuit het standpunt van het team zou het ook moeilijk zijn om zo’n scenario mogelijk te maken. Het zou voor heel wat verdeeldheid zorgen. Je gaat altijd met een rijder zitten die erg tevreden is en een rijder die pissed off is.”

Horner denkt dat de titelstrijd dit seizoen misschien wel eens tussen Hamilton en Vettel zou kunnen gaan, op voorwaarde dat Ferrari de kloof met Mercedes heeft weten te dichten. Daarbij zou de onderlinge strijd tussen Hamilton en Rosberg eveneens een belangrijke rol kunnen spelen. Beide Mercedes-piloten zouden wel eens punten van elkaar kunnen afnemen, daar waar Vettel bij Ferrari nadrukkelijker naar voor zal worden geschoven als de nummer 1 binnen het team.  Afwachten of de voorspelling van Horner ook daadwerkelijk uitkomt.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België