Hamilton erkent schuld: “Mijn gridpenalty is volledig terecht”

30 juni 2019 — Lewis Hamilton kreeg na afloop van de kwalificatie een gridpenalty, een gridpenalty die volgens de wk-leider volledig terecht is.

Dit bericht bekijken op Instagram

P1: Going for his first F1 win P2: Youngest ever Grand Prix winner + Orange Army behind him P3: Going for third win of the year P4: A five-time world champion P5: Career-best start for the rookie It’s gonna be a cracker tomorrow ߔ¥ Who said @f1 was boring?! ߘœ • #MercedesAMGF1 #Mercedes #F1 #AustrianGP #PETRONASmotorsports

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk hinderde Lewis Hamilton Kimi Raikkonen, dit nadat hij door het team gewaarschuwd was dat er rijders op een snelle ronde onderweg waren.

De stewards onderzochten het incident en besloten om Hamilton een gridpenalty van drie plaatsen te geven. Na het aanhoren van zijn straf liet Hamilton via zijn Instagram-account weten dat de gridpenalty terecht was.

“Een gridpenalty van drie plaatsen,” aldus Hamilton.

“Ik verdien deze gridpenalty en heb er helemaal geen probleem mee om hem te aanvaarden. Het was mijn fout en ik neem er de volledige verantwoordelijkheid voor. Het was niet opzettelijk. Morgen is echter een nieuwe dag en een nieuwe kans om terug te vechten.”

“Zo’n dingen zijn bedoeld om ons te testen en te pushen, waartegenover we ook staan, of het nu terecht is of niet, je moet in jezelf blijven geloven.”

“We hebben de kracht om obstakels te overwinnen, ook al lijken ze soms te groot om dat te doen. Blijf op je pad en geef nooit op.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België