Hamilton evenaart aantal overwinningen van Senna

27 september 2015 — Lewis Hamilton won deze morgen op dominante wijze de GP van Japan. De Brit behaalde zijn 41ste overwinning in zijn loopbaan, waarmee hij Senna evenaart.

image
Er zal een sfeer van opluchting heersen bij Mercedes. Na hun dieptepunt in Singapore stelde Mercedes orde op zaken in Japan. Het Duitse team veroverde de eerste rij in de kwalificatie en kwam ook als één en twee over de streep, ook al waren de posities gewisseld. Lewis Hamilton won, gevolgd door Nico Rosberg op een ruime afstand.

Hamilton is dan ook blij met het resultaat van zijn team. “Ik ben erg blij. Het team heeft dit weekend uitstekend werk geleverd. Het is dan ook mooi dat we weer als één en twee op het podium staan.”

Hamilton won de race door een goede start te nemen en Rosberg aan te vallen in de eerste twee bochten. “Ik had een goede start. Het voelt geweldig om op gelijke hoogte te komen met Senna op de plaats waar ik hem altijd zag racen. Het is haast niet te geloven.”

Lewis Hamilton begrijpt ook hoe belangrijk het was om hier terug te slaan. “De Ferrari’s waren erg snel afgelopen race. Zonder het team konden we vandaag niet zo goed presteren. De auto was geweldig om te besturen”, eindigt Hamilton zijn interview op het podium.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België