Hamilton evenaart polerecord van Michael Schumacher: “Dit is niet te geloven”

26 augustus 2017 — Uitgerekend tijdens zijn 200ste raceweekend in de Formule 1 heeft Lewis zijn 68ste polepositie veroverd, een evenaring van het polerecord van Michael Schumacher.


Lewis Hamilton was enorm blij dat hij de polepositie voor de GP van België veroverd had en nog meer dat hij het aantal poleposities van Michael Schumacher daardoor wist te evenaren.

“Het is zeker en vast een speciale dag,” zei Hamilton na het behalen van de pole. “Om eerlijk te zijn wist ik dat het weldra zou gebeuren dat ik mijn 68ste polepositie zou behalen maar ik heb er niet te veel over nagedacht. Het kon snel gebeuren of het kon lang duren. Nu het zover is, is het onwerkelijk.

Hamilton blikte ook terug op de periode waarin hij Schumacher zelf op Spa-Francorchamps zag rijden.

“Ik kwam hier in 1996 voor mijn eerste grand prix en ik zag Michael wegrijden uit de eerste bocht. De motor maakte een enorm geluid en ik werd door elkaar geschud. Het was ongelooflijk. Toen werd ik nog verliefder op deze sport.”

“Het is surrealistisch dat ik zijn aantal poleposities evenaar. Ik ben erg nederig, Michael is een legende. Het is ongelooflijk dat ik dit heb verwezenlijkt en ik ben trots dat ik naast hem sta,” besloot Hamilton.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael SchumacherMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië