Hamilton evenaart Prost: “Tien seizoenen op rij met een overwinning”

30 mei 2016 — Lewis Hamilton heeft dankzij zijn overwinning tijdens de GP van Monaco een bijzondere statistiek weten neer te zetten. Door zijn overwinning in Monaco heeft Hamilton immers tien seizoenen op rij minstens één overwinning behaald.


Hamilton debuteerde in 2007 in de Formule 1 en behaalde tijdens dat seizoen meteen vier overwinningen. Het was het begin van een lange reeks die nu dus al tien seizoenen met minstens een overwinning per seizoen betreft.

In 2013 scheelde het echter niet veel of de reeks werd onderbroken. Tijdens dat jaar maakte Hamilton immers de overstap van McLaren naar Mercedes. Hamilton wist dat jaar enkel de GP van Hongarije op zijn naam te zetten.

Het seizoen 2013 staat in schril contrast met het seizoen daarop. In 2014 stond Hamilton immers elf keer bovenaan het podium, zijn meest succesvolle seizoen ooit in de Formule 1. Hamilton veroverde toen immers ook zijn tweede wereldtitel uit zijn F1-carrière, zijn eerste bij Mercedes.

Met zijn tien seizoenen met minstens één overwinning evenaart Hamilton de tien seizoenen van Alain Prost. Prost deed het Hamilton voor van 1981 tot en met 1990. Het absolute record staat echter op naam van Michael Schumacher. De Duitse F1-legende behaalde gedurende vijftien jaar op rij minstens één overwinning, van 1992 tot en met 2006. Eind 2006 nam Schumacher voor de eerste keer afscheid van de Formule 1, een seizoen waarin hij nog zeven overwinningen behaalde.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België