Hamilton excuseert zich bij Mercedes voor pitlane-incident: “Het was mijn fout”

16 april 2017 — Lewis Hamilton finishte de GP van Bahrein als tweede en ziet zo Sebastian Vettel uitlopen in de wk-tussenstand. Na afloop van de race was er echter veel te doen over het manoeuvre dat Hamilton deed toen hij zijn eerste pitstop ging afwerken.


Toen de safety car op de baan kwam reden Bottas en Hamilton niet ver uit elkaar. Bottas en Hamilton reden de pits in maar omdat Bottas voorop lag zou Hamilton kostbare tijd verliezen terwijl hij moest wachten op Bottas.

Hamilton remde daardoor nadrukkelijk af voorafgaand aan het binnenrijden van de pitlane. De Brit hinderde daarbij Daniel Ricciardo, die vlak achter hem reed. De stewards bestraften Hamilton voor zijn actie met een tijdstraf van vijf seconden. Hamilton voerde die tijdstraf uit tijdens zijn tweede pitstop en mogelijk kostte het Hamilton ook de overwinning.

“Het was een zeer moeilijke race en hij startte niet al te best,” blikte Hamilton terug op zijn race. “De pitlane, dat was echt mijn fout. Ik wil me bij het team excuseren dat we het daar verloren hebben.”

“Ik probeerde mijn uiterste best te doen om het in te halen, er was echter een zeer, zeer lange weg af te leggen. 19 seconden na mijn laatste pitstop. Ik gaf alles wat ik kon maar Ferrari deed het geweldig vandaag.”

Hamilton bedankt ook Valtteri Bottas omdat die hem twee keer liet passeren tijdens de race. “Een echte gentleman’ noemde hij Bottas. Hamilton beseft echter ook dat de titelstrijd intens zal worden.

“We zullen gezamenlijk harder moeten pushen, samen als een team zullen we moeten terugvechten,” aldus Hamilton. “Uiteraard is er de ontgoocheling. We verloren als team punten, dan is het teleurstellend, zeker wanneer je had kunnen winnen. Het is zeker en vast pijnlijk maar het is wat het is. Ik kan alleen maar zeggen dat ik alles gegeven heb.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België