Hamilton excuseert zich voor ‘ongepast gedrag’ tijdens eerbetoon Justin Wilson

07 september 2015 — Lewis Hamilton mag dan wel de GP van Italië op zijn naam gezet hebben, op de sociale media moest de Brit figuurlijk 'door het stof gaan' omwille van zijn vermeend 'ongepast gedrag' tijdens de minuut stilte die voor Justin Wilson werd gehouden.

Voormalig F1-piloot Justin Wilson overleed na een crash tijdens een IndyCar-race. De F1-wereld wenste voorafgaand aan de GP van Italië dan ook een eerbetoon te houden voor Wilson.

In tegenstelling tot bij Jules Bianchi werd dat eerbetoon niet vlak voor de start van de race gehouden, maar vlak voor de zogenaamde ‘drivers’ parade op het circuit van Monza. Alle rijders gingen naast elkaar op de vrachtwagen staan die hen vervolgens rond het circuit zou rijden en hielden een minuut stilte.

Van de twintig rijders was Lewis Hamilton de enige rijder die zijn cap niet van zijn hoofd nam. Ook leek de Brit enigszins ongeïnteresseerd te zijn. Het regende op de sociale media bakken kritiek aan het adres van Hamilton. Kritiek die Hamilton zelf niet kon negeren en de Brit excuseerde zich via onder meer twitter.

Volgens Hamilton berust alles op een misverstand. Hij was in de veronderstelling dat alle rijders naast elkaar gingen staan voor een ‘foto-moment’. Hamilton was naar eigen zeggen ook in de veronderstelling dat het eerbetoon na de nationale hymne op de startgrid zou plaatsvinden, net als bij Jules Bianchi in Hongarije.

De reactie van Hamilton nadat hij de kritiek op zijn houding had vernomen:

Vlak voor de race had Hamilton nog onderstaand bericht op twitter geplaatst:

Op de sociale media werd maar terughoudend gereageerd op de uitleg en excuses van Hamilton:

Herbekijk de minuut stilte voor Justin Wilson:

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België